RSS vesti


Web prijatelji:

 Početna strana
Strana se učitava


Dan pešačenja u Beogradu
22. mart 2015.

ПЕШАЧКА ТУРА: Земун (Пупинов мост) – Црвенка – Борча

У оквиру "Дана пешачења у Београду", 22.3.2015. године, ПК "Победа“"је успешно организовао и одржао акцију пешачења: Земун (Саобраћајна техн.школа – мост "Михајло Пупин") – Дунавски насип – Црвенка – Борча.
Након окупљања учесника у Земуну, кренуло се на пешачење по плану у 10,00 часова.

Дужина пешачке стазе је била 5,1 км до Цевенке и 8,9 км до Борче.
Већина учесника jе препешачила свих 8,9 км.

- Трајање пешачења 2.30 часова;
- Укупно је учествовало 122 пешака ( 46 планинара и 76 непланинара)
- По категоријама: подмладак ....................... 11
- сениори ........................... 31
ветерани .......................... 80
Мушкарци 49 (подмладак 4, сениори 10, ветерани 35)
- Жене 73 (подмладак 7, сениорке 21, ветеранке 45)

- ВОЂА АКЦИЈЕ:
Угљеша Гвозден

Почело је позивом:
На иницијативу Министарства омладине и спорта, Планинарски савез Србије покренуо је програм развоја здравих начина живота у Србији кроз рекреативно-спортску дисциплину ПЕШАЧЕЊЕ.
Циљ акције пешачења је дугорочан - подићи свест о значењу пешачења за здравље и да пешачење, као рекреација, постане здрава навика...

Са тим циљем позивамо грађане Београда да нам се придруже 22. марта 2015. године (недеља) на акцији „ДАН ПЕШАЧЕЊА У БЕОГРАДУ“


За пешачење је припремљенo 7 (седам) стаза у различитим крајевима Београда и ближе околине, на излетиштима у отвореној природи: Авала; Кошутњак; Миљаковачка шума; Бојчинска шума; Јајинци (Спомен-парк) – Кумодраж; Земун- Мост „М.Пупин“- Борча; Винча – Ритопек;

Дужина пешачких стаза је 3 до 8 км. Стазе су лаке, приступачне и обележене. До сваког полазишта на пешачење воде аутобуси и трамваји Градског превоза.

На почетку сваке стазе грађане који желе да пешаче чекају водичи – планинари. Полазак на пешачење на свим стазама је у 10 сати ујутро.

Министарство омладине и спорта, Град Београд- Секретаријати – за спорт и омладину, за заштиту животне средине, за информисање, за привреду, за образовање, ЈП „Србијашуме“, ШГ „Београд“, ЈП „Зеленило“, Планинарски клубови и друштва:Победа, Железничар; Балкан, Копаоник, Јосиф Панчић, ПТТ, Дунав, Авала.