RSS vesti


Web prijatelji:

 Početna strana
Strana se učitava


Dan čistih planina i trofej Beograda u planinarstvu, Rajac 2019
28 - 29. septembar 2019.

DAN ČISTIH PLANINA I TROFEJ BEOGRADA U PLANINARSTVU, RAJAC 2019.
Остале фотографије погледајте ----->ОВДЕ

Planinarsko-sportske manisfestacije Dan čistih planina i Trofej Beograda u planinarstvu koje PSK Pobeda organizuje na planini Rajac, kod PD „Čika Duško Jovanović“,tradicionalno su održane tokom poslednjeg vikenda u septembru, po 17. put. Ovaj godišnjii tradicionalni skup planinara okupio je preko 1500 učesnika iz čak 77 klubova, škola i organizacija, među kojima su bili i prijatelji iz klubova „Musala“ iz Sofije i PD „Konjuh“ iz Tuzle.

Osim planinarskog pešačenja koje je pokrenulo preko hiljadu učesnika da iz sedam pravaca, sa sedam vodiča, dođu na Rajac, održano je nekoliko takmičenja, od kojih su orijentiring, planinarska orijentacija, planinarski treking i planinarsko trčanje bili republičkog karaktera. Sve je više učesnika i u disciplinama planinskog biciklizma, sportskog penjanja, a oduvek je najomiljenije nadmetanje u nadvlačenju konopca.


Trofej Beograda u planinarstvu okuplja planinare mlađe od 19 godina da se takmiče u različitim disciplinama (planinarski višeboj), a ove godine bilo je preko petstotina takmičara.

Manifestacija na Rajcu je velika promocija planinarskih sportskih disciplina i ekološke svesti, pa je od velikog značaja za planinarski pokret Beograda i Srbije i ne bi se mogla održati bez finansijske pomoći Ministarstva za sport, Grada Beograda, Planinarskog saveza Srbije i Planinarskog saveza Beograda.

Organizacioni odbor DČP
На манифестацији је учествовало укупно 1587 учесника из 77 клуба, с тим да су неки клубови имали представнике у више дисциплина. Зато су неке цифре веће од правог бројног стањаОстале фотографије погледајте ----->ОВДЕЗа Победу:
на сајт поставила Пауна Обрадовић