RSS vesti


Web prijatelji:

 Početna strana
Strana se učitava


ODRŽANA 72. SKUPŠTINA PSK POBEDA
25. januar 2020.
ODRŽANA 72. SKUPŠTINA PSK POBEDA

Redovna godišnja skupština Planinarsko sportskog kluba POBEDA održana je u subotu, 25. januara 2020. godine. Radni skup u svečanoj dvorani GO Vračar okupio je 115 članova, a pored njih, Skupštini je prisustvovala potpredsednica GO Vračar gđa Radmila Sarić, predsednik Planinarskog saveza Srbije Iso Planić, predsednik Planinarskog saveza Beograd Milisav Čupić i prijatelji iz drugih klubova - inostranstva - PD „Konjuh“ Tuzla iz Bosne i Hercegovine, PD „Novo Mesto“ Novo Mesto iz Slovenijei PD „Ljuboten“ Tetovo iz Makedonije, kao i predstavnici drugih planinarskih društava iz naše zemlje.Skupštinu je otvorio predsednik Kluba, mr Vladislav Matković. Pročitao je pozdrave onih prijatelja i članova koji ovog puta nisu mogli da dođu na Skupštinu. Izabrano je radno predsedništvo, zapisničar i dva overivača zapisnika i verifikaciona komisija. Potom je skup odao poštu preminulim članovima i prijateljima Kluba između dve godišnje skupštine. Iscrpan izveštaj o radu Kluba tokom 2019. izneo je Boris Mićić. Svi izveštaji, kako o radu Upravnog odbora i svih sportskih komisija tako i o radu Nadzornog odbora (objavio ga Uglješa Gvozden) i Veća časti (Andrija Lekić) jednoglasno su usvojeni, posle čega su za govornicu izlazili prijatelji POBEDE da pozdrave Skupštinu. Načelništvoje predstavilo plan akcija za 2020.

U foajeu ih je dočekala izložba planinskih fotografija, koju je POBEDA organizovala po 20. put, podržavajući ljubitelje prirode da izlože radove i promovišu planine, boravak u prirodi, sportski duh i nadasve, ekološku svest. Potom se druženje nastavilo u planinarskom druželjubivom i veselom duhu u našem planinarskom domu „Čika Duško Jovanović“ na Rajcu. U nedelju su planinari otišli na lepu zimsku akciju od Doma do vrha Vijuljak.


Razrešeni su dužnosti dosadašnji članovi UO i izabrani su novi. Imenovani su i zastupnici Kluba.

Skupština je bila prilika da POBEDA nagradi svoje najbolje i najperspektivnije članove – u sportskim disciplinama orijentiringu, planinarskoj orijentaciji, trekingu i planinskom trčanju. Kao i da isprati u „vodičku penziju“ svog dugogodišnjeg člana i vodiča Nemanju Lazarevića.

Najuzbudljiviji čas Skupštine bio je poziv Zorana Kovljenića Sokola u ime Pobedinog tima koji se to jutro pod njegovim vođstvom popeo na vrh Triglava. On je uspeo da se javi u pauzi prilikom spusta preko Malog Triglava. Na Skupštini su prikazana i četiri izvrsna kratka filma (ukupno, oko 12 minuta) o usponu na Himalaje u jesen 2019. u organizaciji PSK POBEDA i PK KINĐA iz Kikinde.

Inače, celu Skupštinu ulepšao je slajd šou fotografija, koji nas je podsetio na trenutke koje treba pamtiti u 2019. godini.

Izveštaj i fotografije: Jelena Kovačević


Ostale fotografije pogledajte: -------->ОVDЕ

За Победу:
уредила и поставила Пауна Обрадовић