RSS vesti


Web prijatelji:

 Početna strana
Strana se učitava


Durmitor, Bezimeni vrh (2487m), Planinica (2330m)
13 - 16. januar 2022.

ЧЕТВРТАК 13.1.Полазак из Скерлићеве улице у 16 часова, а са паркинга испред северног улаза у халу Арена на Н.Београду у 16:15. долазак у Жабљак је око поноћи. Смештај у приватној кући у вишекреветним собама.
ПЕТАК 14.1.Полазак из смештаја у 5 часова, Превозом идемо до рампе код Црног језера(1430м). Од рампе идемо преко Иван дола и Јакшића млина према Безименом врху.На путу према врху направићемо двије дуже паузе. Прву код планинарског склоништа на Локвицама(1800м), а другу у Валовитом долу(2130м). На стази нема техничких детаља сем под самим врхом где ће бити развучено уже при повратку ради бржег и безбеднијег повратка. Дужина стазе је око 19км. Укупно успона око 1200метара.Време потребно за успон и повратак је од 10-13 часова у зависности од стања на терену. Повратак у смештај,вечера у неком од ресторана.
СУБОТА 15.1.Полазак из смештаја у 5:30. Од рампе код Црног језера идемо преко Иван дола па према Змијњем језеру, Даље идемо преко Црепуљ пољане,Доње и Горње Алишнице до врха Планиница. Стаза није технички захтјевна. На преласку од Црепуљ пољане до Доње Алишнице има један стрмији део нагиба око 40степени. Дужина стазе је око 21км. Укупно успона око 1100м. Вријеме трајања успона и повратак од 11-14 сати што зависи од дубине снијега.
НЕДЕЉА 16.1. Слободан дан за шетњу око Црног језера,излазак на Савин Кук жичаром,скијање и сл. Полазак за Београд је у 13:15 испред смештаја.
ОПРЕМА:За успон на ова два врха кацига, појас, цепин, дерезе, два прусика, три карабинера. Крпље су пожељне ради бржег кретања. Ранац од 30 литара,термос,подрукавице,рукавице и навлачне рукавице. Скијашке наочаре и наочаре са заштитним фактором 4 такозване глечерке. Сваки учесник на акцији обавезно у ранцу мора да има приручну прву помоћ и астрофолију.Ципеле за високогорске успоне са тврдим вибрам ђоном.
ХРАНА:- У споственој режији
НАПОМЕНА: Сви учесници на акцији учествују на сопствену одговорност и у складу са тим потписују изјаву о одговорности по правилима ПСС-а. Свака врста самовоље на акцији биће санкционисана искључивањем са акције. У случају непредвиђене ситуације водич задржава право измене плана акције.Од учесника се очекује да су кондиционо и психички спремни за овакве активности.
ЦЕНА: Цена превоза минибусем са пратећим трошковима превозника и организационих трошкова са најмање 15 пријава је 55 евра. Превоз комбијем са најмање 7 пријава је 80 евра. У случају мањег броја пријављених цена ће бити коригована. Цена преноћишта за три ноћи је око 33 евра и то плаћамо на лицу мјеста свако за себе. Путно здраствено осигурање узима свако за себе и оно није укључено у цену превоза.На акцију обавезно понети личну карту,здраствену легитимацију и планинарску легитимацију. Планинари који не буду понијели планинарску легитимацију неће моћи кренути на акцију. Цена улазница за НП Дурмитор је 3 евра по дану.
ПРИЈАВЕ- Пријаве до 4.1.2022.У пријави навести име клуба,бр.пл.легитимације и годину рођења.
Водич: Ковљенић Зоран-Соко мб 427
бр.тел: 064-333-1950
позиви од 17-20:30, смс поруке од 10-20:30За Победу:
најаву поставила Пауна Обрадовић