RSS vesti


Web prijatelji:

 Početna strana
Strana se učitava


DOLOMITI DI SESSTO , Park prirode Tre Cime di Lavaredo
15 - 19. avgust 2019.

15.-19.08.2019.

DOLOMITI DI SESSTO , Park prirode Tre Cime di Lavaredo

Pozivamo vas da nam se pridružina na planinarskoj akciji via normale na Tre Cime di Lavaredo (Tri dimnjaka Lavareda) na Dolomitima u okviru parka prirode Tre Cime.

Program: Polazak iz Skerlićeve ulice 15.08. u 18:00 časova. 

PUTOVANJE:
Preko Mađarske i Austrije ići ćemo do Italije - do mesta Sessto (Sexten) odakle počinje planinarski uspon.
 Na putu ćemo napraviti dve duže pauze i par kraćih pauza u zavisnosti od potreba tokom putovanja.

OPIS AKCIJE:
Planinarski dan 16.08.2019.:
Iz Sessta (Sexten) se krećemo planinskom stazom do doma Zsigmund hutte (Rif. Comici 2235mnv) stazom 103 koji se nalazi na platou ispod Crode dei Toni i Venecijanske dame – granične zone izmedju Veneta i Tirola. Nakon smeštaja u domu napravićemo kraću planinarsku turu do podnožja Venecijanske dame i Crode i taj prvi planinarski dan ćemo imati ukupnog uspona 800
m i 4-5 sati hoda. Ostatak večeri ćemo provesti u planinarskom domu u druženju.

Planinarski dan 17.08.2019.:
Ustajanje je u 05:30 i priprema za uspon, doručak traje do 07:00č. U 07:00 krećemo na uspon na Croda Fiscalinu di Mezzo 2675mnv preko prevoja, pored doma Bullelojchutte 2528mnv. Nakon uspona na Croda Fiscalinu ići ćemo južnom stazom ka Lavaredo hutte i Auronzo hutte odakle se, istim putem vraćamo ka domu Comici gde ćemo provesti drugo veče. 

Planinarski dan: 18.08.2019.:
Ustajemo u 05:30, spremamo rančeve, i nakon doručka u 07:00č krećemo ka platou ispred Tre cime di Lavaredo 2438mnv i u podnožje Monte Paterna do doma Antonio Locatelli. Sa platoa ispred Tre Cime ćemo popeti Monte Paterno 2550mnv (do izlaza na feratu ka vrhu). Ukoliko nam vreme dopusti otići ćemo do podnožja Tre Cime i napraviti obilazak. 

Ka prevozu, ispred doma Antonio Locatelli, krećemo u 14:00č. Kretaćemo se u pravcu ka domu Dreischusterhütte koji se nalazi na 1626mnv gde se cela grupa sakuplja i odakle se spuštamo ka putu gde nas čeka prevoz.

DOKUMENTA:
Dokumenta - vazeći pasoš i putno osiguranje (svi učesnici akcije su dužni da provere rok važenja pasoša). Ko ima slovenačko planinarsko osiguranje neka ga ponese sa sobom.

OBAVEZNA OPREMA:
Duboke planinarske cipele, Baterijska lampa (zamenske baterije).
Napomena: Planinari u plitkim cipelama neće moći da učestvuju u akciji.

OPREMA:
Opremu za akciju via normale u letnjim uslovima plus topliju odeću (jaknu, kapu, rukavice za jutarnje i noćne sate, spavanje u domu). Planinarski štapovi. Naočare za sunce, krema za sunce, kapa, kabanica. Komplet za ličnu higijenu, sopstveni set prve pomoći (bandaž zavoj, elastični zavoj, terapiju - ukoliko je koristite). Dvodnevni ranac 35-50l. Obavezno poneti presvlaku, lakšu obuću za nakon završetka akcije koja može ostati u prevozu do kraja akcije.

ISHRANA:
Na akciju poneti koštunjave plodove, energeteske barove, voće, magnezijum direct, hranu iz ranca po potrebi i po sopstvenoj proceni. Ishrana je moguća u planinarskom domu, u toku puta, na odmorištima na kojima ćemo praviti pauze a u povratku ćemo ručati pre prelaska granice posle spuštanja do prevoza.

VODA: Vode na stazi ima u planinarskim objektima do kojih ćemo ići i u kojima ćemo noćiti.
Za prvi dan poneti minimum 1,5-2l vode. Voda se u domovima prodaje kao flaširana voda.

CENA AKCIJE: 175e i 195e u zavisnosti od smeštaja (sobe ili zajednička spavaonica).
U cenu su uračunati prevoz, noćenje u planinarskom domu (2 noći) ,putno osiguranje,troškovi organizacije i izvođenja akcije. .

Prvi deo uplate - odmah uz prijavu: 50eur
Drugi deo: Maj
Treći deo: Jun
Četvrti deo: Juli
Posle uplate prve rate odustajenje je moguće samo uz zamenu.Akontacija se ne vraća.


VODIČI AKCIJE:
Srđan Gavrilović, vodič PSS, mb. 668 / 064 28 51 788 /
Dušan Janković, vodič PSS, mb. 455 / 064 329 92 44 /


VAŽNA NAPOMENA: Svi učesnici akcije moraju da su članovi Planinarskog saveza Srbije ili nekog drugog planinarskog saveza - učlanjeni u planinarski klub i da imaju uredno plaćenu članarinu za 2019. godinu. Svi učesnici akcije moraju da budu u dobrom kondicionom I zdravstvenom stanju da bi se prijavili na ovu akciju.
Vodiči akcije imaju pravo da usled sopstvene procene i usled loših vremenskih uslova promene program penjanja.
Slike:


Najavu postavio i četiri slike smanjio Dušan Vulićević