RSS vesti


Web prijatelji:

 Početna strana
Strana se učitava


Medvednik, Orlovica(752m), Toletina(846m) i Kulina(950m)
21. novembar 2020.

21.11.2020. MEDVEDNIK
(ORLOVICA – TOLETINA – KULINA)

Želim da Vas pozovem na akcijuna obronke Medvednika. Popećemo se na Orlovicu, Toletinu i Kulinu – tri prelepa a ne toliko zahtevna vrha. Neki Orlovicu smatraju i zasebnom planinom, vrh nije obeležen a penje se vrlo retko. Nadam se da će biti snega,kao i zadnjih nekoliko godina u novembru, i da ćemo uživati na ovoj lepoj planinarskoj akciji.

Program:OPIS AKCIJE:

Polazak iz Beograda iz Skerlićeve je u 7:00h.
Prvu pauzu ćemo napraviti u blizini Valjeva. Prevozom ćemo doći do blizu manastira Pustinja (~450mnv) odakle počinje uspon ka Orlovici (752mnv) pa preko do Toletine (846mnv) do doma Krusik odakle se ide na uspon na Kulinu (950mnv).

Slabiji deo grupe može ostati u domu Krušik dok će se ostatak grupe popeti na Kulinu.

Ta staza je kružna i duga ukupno 15 km, sa visinskom razlikom od ~500mnv, prepešači se za oko 5 sati laganim tepom.

Sa vrha Orlovice se po lepom vremenu vide Valjevske planine ali i veliki deo Šumadije. Sa grebena ispod Orlovice vidi se manastir Pustinja. Sa Toletine pogled se pruža prema Stavama, skrivenim kotlinama Medvednika i Jablanika, novom Valjevskom jezeru. Na Kulinu se penjemo južnom stranom.

Ko bude želeo, imaćemo organizovan ručak u domu Krušik ili ko želi, može poneti hranu iz ranca (sendviče i sl).
POTREBNA
OPREMA:
Na hodanje poneti zimsku jaknu, kapu,rukavice, jake cipele (ili gumene čizme), kamašne. Na uspon poneti i potrebnu zamensku garderobu, baterijsku lampu, sopstveni kompet prve pomoći, energetske čokoladice ili koštunjave plodove. Po potrebi poneti i magnezijum direkt za mišiće. Poneti minimum 1,5l vode.
CENA:PREVOZ I CENA AKCIJE: Cena prevoza je 1000 dinara autobusom ili 1300 mini busom.
NAPOMENA:Za akciju je potrebna odlična kondiciona pripremljenost svakog učesnika akcije!. U zavisnosti od vremenskih uslova i datih okolnosti na terenu, vođa akcije zadržava pravo korekcije i izmene plana.Svi učesnici planinarske akcije moraju da imaju overenu knjižicu Planinarskog saveza Srbije za tekuću godinu sa plaćenom markicom za 2019.
Vođa:Vođa planinarske akcije je: Srđan Gavrilović tel. 064 28 51 788
За Победу:
најаву поставила Пауна Обрадовић