RSS vesti


Web prijatelji:

 Početna strana
Strana se učitava


Julijski Alpi (Triglav, 2864 m/m)
23 - 26. januar 2020.Четвртак 23.1. Полазак из Скерлићеве улице у 21:00 а са паркинга испред северног улаза у спортску халу Арена на Н.Београду у 21:20. План пута Београд-Шид-Загреб-Љубљана-Мојстрана.
Петак 24.1. Долазак у Мојстрану око 5саи ујутро. Од Мојстране идемо до долине Крме до планинарске куће Ковинарске која се налази на 870м надморске висине. У случају да пут до пл. куће није очишћен превозом идемо до последњих кућа у Крми. Успон из долине Крме до планинарског дома на Кредарици (2515м) са висинском разликом од 1645м и укупним успоном од преко 1700м физички је изузетно захтеван. Техничких детаља на траси нема. Дужина стазе је око 11км. Време потребно за прелазак стазе је од 7-11 сати у зависности од дубине снега.По доласку у дом на Кредарици смештамо се у вишекреветне собе. Собе се не греју а температура у собама је у зависности од спољне температуре. У сваком случају требају нам вреће за спавање у зимским условима.У собама има и ћебади.

Субота 25.1. Устајање у 5:15. Полазак на успон у 6:15. На успон идемо у навезама. Најтежи и најзахтевнији дио успона је од дома до Малог Триглава. Даље настављамо гребеном до подножја Великог Триглава одакле до самог врха имамо још око 150м успона. Повратак у дом на кредарици је истом стазом. Статистика дана- Укупан успон око 350 м и исто толико силаска.Време потребно за успон и силазак од 5-7 сати у зависности од стања на терену.
Недеља 26.1. Устајаље у 5:15. Полазак од дома у 6:30. Повратак од дома до Ковинарске куће истом стазом . око 11 сати стижемо до места где нас чека превоз. У 12 сати крећемо за Београд. Очекивани долазак у Београд је око 21:00.
Напомена:-Број места на акцији је ограничен. Пријавити се могу само планинари који имају искуства у зимским акцијама на сличне врхове и који знају користити техничку опрему.Сви пријављени на акцији учествују на сопствену одговорност.Водич задржава право измене плана у случају непредвиђених околности. Пријаве без аконтације неће се узимати у обзир. Тек по уплати аконтације од 90 евра бићете стављени на списак.У случају отказивања учешћа на акцији наћи замену иначе аконтацију нисмо у могућности да вам вратимо. У случају лоших временских услова акција ће бити одложена за други термин.

Опрема:
Храна:
Опрема-Појас,кацига,дерезе,цепини,штапови,врећа за спавање у зимским условима,термос, горионик,наочаре за скијање и наочаре са ув заштитом 4.....

Храна-Исхрана у сопственој режији, у доми и ресторанима.
Цена: Пријаве:-Цена превоза комбијем, пратећих трошкова превозника, организационих трошкова и путног осигурања је 120 евра. Спавање у дому на Кредарици је око 13 евра са таксама и то плаћамо свако за себе.

Пријаве до 15.1.2020. У пријави доставити број планинарске легитимације, име клуба,датум рођења и број пасоша.
Водич:Водич Ковљенић Зоран-Соко бр.тел. 064-333-1950
Позиви од 17-20:30, смс поруке од 10-20:30.
За Победу:
најаву поставила Пауна Обрадовић