RSS vesti


Web prijatelji:

 Početna strana
Strana se učitava


Vujan (Veliki Vujan, 857m)
31. maj 2020.

Драге планинарке и планинари, после двомесечне паузе позивам Вас на акцију:
Велики Вујан 857 m

31. маj 2020. године31. маj 2020.ПЛАНИНА ВУЈАН се налази у срцу Шумадије између Горњег Милановца и Чачка. Највиши врх је Велики Вујан кога означава камена пирамида са геодетском тачком унутар ње. Густа листопадна шума скоро у целости покрива ову планину. У подножју, између Малог и Великог Вујана, од XIII века се налази Манастир Вујан. У њему је, као искушеник неколико година провео и Патријарх Павле. Црква манастира има статус споменика културе и под заштитом је државе.

План акције:

07.00 - Полазак је из Скерлићеве улице (доћи 15 минута раније); Путоваћемо Ибарском магистралом и око 9 h направити паузу за кафу.

Долазак у село Брђани се очекује око 11 h, одакле почиње пешачка тура.

Школа у Брђанима – манастир Вујан - Велики Вујан 857 m – Сињевац – Рачића коса – Брђани.

Дужина туре је око 13 km , висинска разлика у успону 400 m. Циљ ове акције је да се сви полако вратимо у жељену форму, тако да предвиђено време пешачења, лаганим темпом, са обиласцима манастира буде око 5h.

Храна из ранца или у неком од локалних ресторана где ћемо свратити око 16.30. око 18.00 - полазак за Београд.

око 20.00 -долазак у Београд.

Цена превоза: 1200 дин аутобусом са најмање 40 уплата или минибус / аутобус са мање од 40 уплата 1400 дин.

Потребнe су планинарске ципеле, кабаницa за кишу, одећа у складу са временским приликама, пресвлака, лични сет прве помоћи, нешто хране (сендвич, суво воће, бонжита...) и вода.

Уплатом аконтације, обезбеђујете резервисано место.

Обавезна је уплаћена чланарина ПСС за 2020. годину.

Важна напомена: С обзиром да на територији Републике Србије и даље важе ванредне мере, акција се спроводи уз поштовање прописаних превентивних мера које спроводи превозник ( обавезно понети маске и рукавице које ћемо носити у превозном средству), као и мере и упутства за кретање планинара на отвореном која важе на дан одржавања акције.

Вођа акције задржава право да у случају непредвиђених околности, у складу са правилником о извођењу планинарских акција ПСС, измени план ради безбедности учесника.

Вођа акције: Милош Радосављевић ПСС (МБ 714)
бр.телефона: 064/ 127 31 43
email: radosavljevicmilos@yahoo.com

За Победу:
најаву поставила Пауна Обрадовић