RSS vesti


Web prijatelji:

 Početna strana
Strana se učitava


Bioč, Bubreg(2339m)
14 - 17. januar 2021.


Четвртак 14.1. Полазак из Скерлићеве улице у 22:40, а са паркинга испред северног улаза у спортску дворану Арена на Н.Београду у 23:00. План пута Београд-Чачак-Златибор-Вишеград-Фоча-Тјентиште.
Петак 15.1. Долазак у кањон Сутјеске на паркинг где је ушће реке Сухе у Сутјеску око 6 сати ујутро. Препакивање и припреме за успон до Трновачког језера. Стаза је дуга око 11км са 850м успона. Време потребно за прелазак ове деонице је од 6-9 сати у зависности од дубине снега.По долласку на Трновачко језеро(1530м) подижемо камп. Смештај у катуну резервисан је за планинарке.(7-8 места)
Субота 16.1. Полазак на успон на врх Биоча Бубрег је у 4:30. На успон идемо од Трновачког језера стазом која води према врху Маглића. По изласку из шуме са стазе скрећемо десно према Уреденом долу који се налази између Трзивке и Кома. По изласку из долова идемо преко Кошарица до долине између Бубрега и врха Плочик. Одавде па до врха је тежи дио успона. На местима где је то потребно развлачићемо уже ради безбедниег преласка гребена под самим врхом.Излазак на врх предвиђен је око 9:30. После паузе на врху повратак истом стазом. Ако будемо имали времена изаћићемо и на врх Трзивка. Статистика дана- Дужина стазе око 16км. Висинска разлика је 830м а укупни успон око 1150м. Време потребно за прелазак стазе је od 10-12 сати.
Недеља 17.1. У 7 сати повратак од Трновачког језера преко Суве језерине и кањоном Сухе. Пауза за ручак на Тјентишту у домаћинству Иконић. Очекивано време доласка у Београд је око 21:00
Напомена: Сви пријављени учествују на сопствену одговорност и у складу са тим потписују изјаву о одговорности у складу са правилником ПСС-а. Акција је физички изузетно захтевна. На акцији могу да учествују планинари који већ имају искуства на зимским успонима. Пожељно је да сви пријављени имају крпље или турно скије ради лакшег и бржег кретања. Водич задржава право измене плана акције у случају непредвиђених околности. На акцији није дозвољена никаква самовоља и удаљавање од групе у току успона.
Опрема:Комплетна опрема за боравак у планини зими. Дерезе, цепин, кацига, прусик, два карабинера, штапови, крпље.....
Ценa:Цена превоза минибусем са најмање 15 пријава,пратећих трошкова превозника је 55 евра у противдинарској вредности на дан уплате. Цена превоза комбијем са 8 места је 70 евра.Путно здраствено осигурање вади свако за себе. Пријаве уз аконтацију од 45 евра до 10.1. Пријаве без аконтације неће се узимати у обзир. Тек по уплати аконтације бићете на списку. Уз пријаву доставити број пасоша, датум рођења, број пл. легитимације и име клуба ког сте члан. У случају одустајања наћи замену у супротном морамо задржати аконтацију.
Водич: Ковљенић Зоран-Соко МБ 427, бр. Тел.-064-333-1950.
Позиви од 17-20:30, смс поруке од 10-20:30
За Победу:
најаву поставила Пауна Обрадовић