Dan Čistih planina i Trofej Beograda u planinarstvu,
Rajac, 23. - 24. septembar 2006.
REZIME | izveštaji pojedinih akcija         

        Pod pokroviteljstvom SKUPŠTINE GRADA, Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, Planinarskog saveza Beograda i Planinarskog Saveza Srbije, Planinarsko društvo “Pobeda” iz Beograda u periodu od  23. do 24.09.2006. godine na obroncima Suvobora, tačnije na Rajcu, organizovalo je manifestaciju pod nazivom “TROFEJ BEOGRADA U PLANINARSTVU” kao i tradicionalnu akciju DAN ČISTIH PLANINA.

        U okviru Trofeja Beograda u planinarstvu, organizovane su planinarske sportske igre i to u sledećim disciplinama: planinarska orijentacija, planinsko trčanje, nadvačenje konopca, orijentiring takmičenje, planinski biciklizam, slobodno penjanje i pešačke ture: Rajac-Koštunići-Rajac, Takovo-Rajac, Divčibare-Rajac, Struganik-Rajac, Rajac-DobraVoda-Suvobor-Rajac, Ljig-Rajac, Rudnik-Rajac i Ravna Gora-Rajac.

Približavamo se Rajcu
Kolona

        U saradnji sa našim ogrankom iz Ljiga organizovana je akcija čišćenja Rajca u kojoj su učestvovali učenici osnovne i srednje škole iz Ljiga kao i planinari koji nisu učestvovali u pešačkim turama ili takmičarskim disciplinama.

      Ukupno na manifestaciji je učestvovalo oko 600 planinara iz: Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Srbije.

Čišćenje Rajca
Čišćenje Rajca

        Organizator je dodeljivao medalje, diplome i bedževe za akciju DAN ČISTIH PLANINA po svim disciplinama.

        Za “Trofej Beograda u Planinarstvu” bodovali su se postignuti rezultati u kategoriji juniora i juniorki od 18 godina.

       U kategoriji juniorki prvo mesto je osvojila Ivana Babić PD “Pobeda”; drugo mesto, Marina Beronja PD “Pobeda”; treće mesto Vedrana Radosavljević OK “DIF”. U kategoriji juniora prvo mesto je osvojio Nenad Mojsilović, PD “Pobeda”; drugo Boško Bojović, SK “Rudar Geolog” - Beograd i treće mesto Jovan Mišić Mladi Policajac-Sremska Kemenica.

Najmlađe kategorije dečaka primaju nagrade
Najmlađi primaju nagrade

        Sabiranjem postignutih rezultata po disciplinama postignuti su sledeći rezultati:
- Prvo mesto su osvojili juniori PD “Pobeda” Beograd sa  450 bodova,
- Drugo mesto su osvojili juniori Mladi Policajac–S. Kamenica sa 91 bodom
- Treće  mesto PSDST “Rtanj” iz Beograda sa 85 bodova

    SKUPŠTINA GRADA, Gradski sekretarijat za sport i omladinu je obezbedio finansijsku podršku za ovu manifestaciju kao i nagrade: pehare, medalje i diplome za najbolje juniore/juniorke i klubove. 

   Ovom prilikom se zahvaljujemo svim učesnicima iz zemlje i inostranstva koji su svojim učešćem doprineli da akcija uspe, kao i planinarima našeg društva koji su učestvovali u organizaciji.

 

                                                                                                                                                                                                       Milanka Arsić,
PD Pobeda