Fruška gora   -   31.12.2004. - 03.01.2005.
Petak, 31.12.2004.
    Grupa od nas 18 planinara P.D. "Pobeda" (jedan član železničara) kreće vozom za Novi Sad u 14:50h. (povratna karta 200 din.). Po redu vožnje u Novi Sad stižemo u 16:50h gde nas na železničkoj stanici čeka Balaž Kristina koja nam je odredjena od strane domaćina kao vodič po Fruškoj Gori. Na samoj železničkoj stanici nalazi se i autobuska stanica gde čekamo autobus za Paragovo (cena karte 30 din.) i kroz 30 min. vožnje stižemo u Paragovo gde nas čeka predusretljiv domaćin Pavlović Milojko sa kombijem da nam prebaci prtljag, jer je staza kojom trebamo pešačiti do doma vlažna i klizava, a već se spustio i mrak.
    Do doma smo pešačili 20 min. i stigli oko 18:30h, smestili se u već zagrejanim višekrevetnim sobama i pripremali za slavlje.

Novogodišnja noć
Popovica

    Slavlje je počelo oko 21h, trpeza je bila puna raznih specijaliteta zahvaljujući umešnoj kuvarici MAMI koja se postarala da svi budemo prezadovoljni njenim kulinarskim ''đakonijama''. Hrane i pića je bilo u neograničenim količinama po principu kolko ko može i dokle ko može. Naravno tu je bila i muzika kao i dobro raspoloženje svih prisutnih, igralo se i pevalo do zore.
    U ponoć kada se završilo čestitanje Nove godine, mali Sale Pavlović priredio nam je, ispred doma, veličanstven vatromet, a imali smo i divan pogled na Novi Sad koji je bio obasjan vatrometom.
Subota, 01.01.2005.
    U 11h. krenuli smo na turu do izletišta Viline Vode. Na turu su krenuli svi učesnici, na čelu sa Kristinom Balaž koja nas je vodila kroz šumu zaobilazeći planinarsku stazu koja je bila vlažna i klizava, a samim tim i neprohodna.
    Kroz šumu je bilo zanimljivo hodati, nailazili smo na gomilu gljiva takozvane "Babino Uvo" u obliku cveta, žarko crvene boje, koje su rasle na opalim i trulim granama drveća i koje nimalo nisu ličile na gljive, a kako smo čuli, jestive su. Šumom smo išli nešto duže do odredišta jer smo se konstantno peli i spuštali, pa se neko iz grupe glasno zapitao "zašto ovo zovu Panonska nizija?".

Na putu ka Vilinim Vodama
Viline Vode

    Oko 14h. Smo stigli do izletišta Viline Vode gde se nalazio lepo sređen izvor sa puno klupa za odmor. Tu smo napravili pauzu 15 min. a zatim krenuli drugim putem ka domu (tura je bila duga 12 km.). U dom smo stigli u 16h, odmorili se i pripremili za reprizu Nove godine.
    Uveče su nas dočekali tamburaši koji su stigli iz Subotice, i ponovo obilna trpeza naše kuvarice MAME koja je umela lepo i da zaigra uz muziku tamburaša.

Nedelja, 02.01.2005.
    Malo teže ustajanje ali je u 10h cela grupa bila na nogama. U 11h krećemo na turu Glavica - Popovica ? Ledinici - Ledeničko jezero - Kraljeve stolice - Popovica- Glavica (tura 15 km.).
    Cela grupa stiže do doma "Medicinar" na Popovici gde pravimo kraću pauzu za čaj. Usput srećemo veću grupu planinara koju predvodi Lambros, a koji su krenuli put našeg doma na Glavici pa dalje? čestitamo jedni drugima Novu godinu.
    Dalje nastavljamo put, nas 10 sa domaćinima (nekoliko članova ostaje na Popovici da ih pokupimo u povratku).
    Na Ledeničkom jezeru pravimo pauzu da bi uživali u pogledu i da bi se fotografisali. Potom krećemo na malo žešći uspon do Kraljevih Stolica, a onda Popovica pa dom na Glavici, gde stižemo oko 18h.

Ledinačko jezero

    Snagu i raspoloženje nismo izgubili, jer nastavljamo sa slavljem i treće veče do neko doba noći.

Ponedeljak, 03.01.2005.
    U 10h budimo se i spremamo za povratak, srdačno se pozdravljamo sa domaćinima. U 12h krećemo iz doma, pa autobusom do Novog Sada, gde se zadržavamo da obiđemo grad (po želji članova grupe). Oko 18h stižemo u Beograd, zadovoljni celokupnim programom, a posebno ljubaznim i uslužnim domaćinima koji su se potrudili da nam boravak kod njih i druženje sa njima bude prijatno i ostane u lepom sećanju.
    Zahvaljujem se ekipi iz P.S.D.  "Železničar" , podružnica "Maratonac" iz N. Sada, kao i učesnicima izleta, na dobroj saradnji, a posebno Milojku Pavloviću inicijatoru ovog druženja.izveštaj vodje puta: Zlata Petrović
PD Pobeda, Beograd