8. Susret balkaniskih planinara
Fruška Gora, 16- 19 jun 2006.
    U Vrdniku, ispod Fruške Gore, ordržan je 8. Susret balkanskih planinara od 16. do 19. juna u organizaciji PSD "Zmajevac". Generalni pokrovitelj manifestacije je bilo Izvršno veće Vojvodine, i samu manifestaciju je u subotu 17.06. otvorio predsednik Veća, mr. Bojan Pajtić.
   Posle pozdravnih govora i kulturno-umetničkog programa, u prisustvu meštana, stotinak planirara iz Bosne i Hercegovine (Železara i Bjelašnica), Bugarske (Rilski turist), Makedonije (Serta, Ljuboten, Centroprom...) i Srbije (pored domaćina i Pobeda) koji su sve vreme susreta boravili kod domaćina i pedesetak planinara iz Novog Sada (Železničar, Naftaš, GSP  i Poštar), krenulo se u planinarsku akciju. Posle posete manastiru Ravanica, trasa je išla preko Brankovca do planinarske kuće na Zmajevcu gde je bio zajednički ručak.

    Svečanoj večeri u hotelu Termal u Vrdniku pored planinara prisustvovali su i meštani, spozori i donatori, pa je uz ukupno 250 zvanica organizovano zajedničko druženje.  Neki su iskoristili priliku za noćno kupanje u termalnom otvorenom bazenu.
    U nedelju posle doručka, gosti su se pozdravili domaćinima i zahvalili na dobroj organizaciji i krenuli su svojim kućama.

    Sledeći susret će se održati na Smetovima iznad Zenice, domaćin je pd "Železara" poslednjeg vikenda u oktobru, a od sledeće godine ponovo će biti organizovan samo po jedan susret godišnje.
 

   

Beograd, 20. jun 2006.
izveštaj: Boris Mićić, PD Pobeda
fotografije: Siniša Krstić, Aleksandar Černoš, ITV Vrdnik

| Početna strana