Kamena gora - Tičje polje   -   26.05.2006. - 28.05.2006.| Prvi deo | Drugi deo |    Na put smo krenuli u petak, 26.05. u 16 sati. U autobus i minibus ušlo je 30 planinara. Na Sopotnicu (1000m) stigli smo oko 23.30, gde smo se smestili u planinarski dom.    U subotu, 27.05., ustali smo u 6 ujutru, doručkovali i krenuli na turu u 7 sati.

Prvo smo obišli stare vodenice
Stara vodenica na Sopotnici

i deo slapova Sopotnice,
Deo slapova Sopotnice

a zatim preko Kose, Savinog krša, prevoja Vitiljka, Bakuše, usputnih pauza

Zeleni krajolici
i divnih krajolika,

stigli na najviši vrh Jadovnika, Katunić (1733m). Vreme je bilo lepo, malo sunca, malo oblaka, ali veoma prijatno za hodanje. Posle odmora na vrhu, nastavili smo dalje, preko Adilovića gaja, Javora, Kamarišta,

Ima ih svuda...
Seoce

da bismo oko 16 sati stigli na Tičje polje.
Prvi pogled na Tičje polje

    To je lepo etno naselje, gde je vreme zaustavljeno pre 150 godina.Ušuškano u dolini, sa kućicama neobičnog izgleda, očuvanom autentičnošću, lepom prirodom svuda okolo, svega tri domaćinstva, zaista predstavlja pravu oazu mira i tišine.


Stare kuće na Tičjem polju

    Tu su nas sačekali naši autobusi, i posle obilaska, i zaista pravog uživanja na Tičjem polju, preko Brodareva, gde smo se naravno zaustavili da popijemo osvežavajući napitak zvani pivo, vratili smo se na Sopotnicu oko 7 sati.

Dom na Sopotnici
Tamo su nam domaćini iz kraja spremili ukusnu večeru, i u opuštenoj atmosferi divne trpezarije u planinarskom domu, sedeli smo i zabavljali se.