Izvještaj sa 8. smjene na Rajcu

08-15.08. 2010.

Tačno u podne pred pl. dom je stigla ekipa planinara - željna planine. Nas 40 se brzo smjestilo u sobe. Ručak, pa odmah, 15 nestrpljivih, krenusmo ka vrhu Rajca. Fina šetnja, kao uvertira za ostale dane. Već se osjetio pozitivan duh u grupi. Do kraja smjene je pozitivna energija podigla druženje na zavidan nivo.

Ponedeljak
Rajskom stazom Čanak - Šmareva kuća - Crveno vrelo - pl. dom.

Ukupno 28 planinara prešlo 10km za 4,5h.

Utorak

Ispod vrha Rajca - Dobre vode - preko Vučijeg trkališta - pl. dom.

Prešli 12km  za 4h, nas  25.

Sreda

Pl. dom - vodopad - Crkvine - pl. dom.

 Na slap sišlo 20, do Crkvina 16 planinara. Šetnje 8km za 4h.


Četvrtak

Pl. dom - Vijuljak - Petlača - C.vrelo - pl. dom.

 Opet 8km. prešli za 4h. planinara 18.


Petak 

Pl. dom - C. vrelo - G. Banjani - pl. dom.

 Stazu od 13km prešlo 16 planinara za 4,5h.


Subota 

Pl. dom - Dobre vode - vrh Suvobora - Šiljak - Dobre vode - pl. dom.

 Stazu od 18km za 6h prešlo 16 planinara.Malo statistike za podsjećanje. Mnogo bitnije je to da su neki prvi put planinarili, pa još na Rajcu! Kako su dani odmicali, grupa je postajala sve kompaktnija i veselija. Previše prostora bi zauzelo da ih nabrojim sve po imenu. Zato ih zovem veselom družinom i uvjek ću ih se tako sjećati. Na žalost, nekoliko njih se  moralo vratiti ranije za Beograd zbog zdravstvenih problema.

 

Mada je ekipa bila šarolika, od 7-77godina, to im nije smetalo da pokažu kako se razmjenjuje ljudska toplina. Vrlo sam ponosan, što sam imao priliku da budem jedan mali dio tog kolektiva. Rajac nas je dobroćudno primio i grlio svih 7 dana. Uzvratili smo mu češkanjem svojim tabanima po njegovim očešljanim šumama i livadama. Poklonio nam je i glavnu nagradu - pregršt lijepih sjećanja. Veza sa prirodom je, makar i na kratko, ponovo uspostavljena! Vidimo se za dan čistih planina. Rajac čeka!

 

Izveštaj i fotografije: Branislav  Makljenović

Pobeda Web Team 2010     

 

 |Početna strana|