Rajac   -   01.06.2007. - 03.06.2007.

-   Susret planinara Pobede i Lisce iz Sevnica   -
Petak, 01. jun
    Planinari planinarskog društva Lisca iz Sevnica (Slovenija) su bili gosti našeg društva. Potrudili smo se da na pravi način ugostimo naše nove prijatelje. Dočekali smo planinare iz Slovenije u petak, odveli do Oplenca i naveče stigli na Rajac. Na Rajcu tradicionalan doček, pogača, so i rakija na ulazu u dom. Smestili smo goste u tek doterani dom.

Naveče druženje uz vruću jagnjetinu i dobru muziku. Ostali smo do kasno u noć.
Oktet PD Lisca ispred domaSubota, 02. jun
    Sutradan, posle doručka, krenuli smo ka Dobroj Vodi i Suvoboru. Kratko smo se zadržali na vrhu Rajca

Vrh Rajca
Vrh Rajca

i nastavili preko Vučijeg trkališta do Dobre Vode.

Sa jagodama i trešnjama, uz topli čaj i kafu, dočekali su nas Rajka i Boža.
Jagode

Vreme se natmurilo pa grabimo ka Suvoboru. Brzo smo stigli na vrh Suvobora odakle su se lepo videle planine u okruženju.

Vrh Suvobora

Ravna Gora kao na dlanu. Fotografisanje i nazad istom stazom. Grmljavina nas požuruje. Ponovo smo na Dobroj Vodi, ponovo razna osveženja. Nastavljamo sada drugom stazom podno vrha Rajca pa pravo u planinarski dom. Ručali smo i nastavili za Beograd. Oko 18h smestili smo planinare iz Sevnica u planinarski dom Čarapićev Brest. Druženje smo nastavili na brodu. Poseban doživljaj je bila noćna vožnja brodom po Savi i Dunavu.

Beograd noću

Rastali smo se nakratko posle pola noći.


Nedelja, 03. jun
    U nedelju je po planu bilo turističko razgledanje grada. Najpre vrh Avale i spomenik Neznanom junaku, pa Marakana, Kuća cveća i Titov grob, Hram Svetog Save, Kalemegdan, Knez Mihajlova i na kraju Skadarlija. Baš smo se našetali. Rastali smo se oko 16:30h sa nadom da ćemo se uskoro ponovo sresti. Nadam se da su bili veoma zadovoljni.Beograd, 08. jun 2007.
vodja puta: Vladislav Matković
izveštaj: Vladislav Matković
fotografije: Oton Ivačić, Slobodan Denčić
PD Pobeda, Beograd