40. Memorijal čika Duško Jovanović – Orijentiring takmičenje

Proteklog vikenda, 15-16. maja,  u organizaciji PSK Pobeda iz Beograda, na terenima Rajca i Ravne gore, uz prisustvo preko 250 takmičara svrstanih u 28 takmičarskih kategoria, održana su dva orijentiring takmičenja i time obeležen jubilej kluba, 40. godina organizovanja Memorijala.

Osim takmičara iz 16 klubova iz Srbije, učestvovao je i jedan klub iz Makedonije i jedan takmičar iz Holandije.

U subotu 15. maja, takmičenje se bodovalo za Prvenstvo Srbije u orijentiringu na srednjim distancama. Vreme je bilo izuzetno povoljno za trčanje pa su  takmičari imali izuzetnu povoljnost da uživaju u odlično isplaniranim stazama na raskošnim terenima Rajca u delu Debelog brda i Čanka. Najbolji u elitnoj muškoj kategoriji bili su Sava Lazić iz kluba Paraćin, Siniša Savić iz kluba Avala i Marko Grujić iz kluba Pobeda. Najbolje u elitnoj žeskoj kategoriji bile su Dragana Dokmanović iz kluba Magic Map, Sladjana Perać iz kluba DIF i Jelena Grozdanić iz kluba Pobeda.

U nedelju 16. maja, takmičenje se bodovalo za svetsku rang listu i za kolo Orijentiring lige Srbije. Teren Ravne gore na kome se trčalo u nedelju poznat je po svom značaju, razudjenosti i izuzetnim povoljnostima koje pruža takmičarima u orijentiringu. Nekoliko kratkih ali jakih pljusaka još su ulepšali doživljaj i trku pravim orijentircima. Najbolji u elitnoj muškoj kategorii su bili Michael Van Baelen iz kluba iz Makedonije Zlatovrv, Sava Lazić iz kluba Paraćin i Dušan Marković iz kluba Pobeda. Najbolje u elitnoj ženskoj kategoriji bile su Dragana Dokmanović iz kluba Magic Map, Meri Chkripeska iz kluba iz Makedonije Zlatovrv i Natalija Tatić iz klba DIF. Najbolji takmičari ovog dana osvojili su i poene za svetsku rang listu.

U ukupnim rezultatima 40. Memorijala, medalje, diplome i nagrade organizatora osvoili su Michael Van Baelen iz kluba iz Makedonije Zlatovrv, Sava Lazić iz kluba Paraćin i Marko Grujić iz kluba Pobeda a u ženskim kategorijama Dragana Dokmanović iz kluba Magic Map, Meri Chkripeska iz kluba iz Makedonije Zlatovrv i Milena Žolnaj iz kluba Avala.

Povodom jubileja, 40 godina organizacije orijentiring takmičenja, predstavljena je izložba orijentiring karata koje su korišćene na dosadašnjim Memorijalima i napravljene prigodne majice.

Tags:

Leave a Reply

ПСК Победа
Мачванска, 8
Београд, Србија

WWW e-mail
Golijska Ledena