Pojedini planinarski domovi u 

Srbiji i Crnoj Gori


Svako ko se makar jednom našao u situaciji da oseti surove i nepredvidive ćudi planinske klime dobro poznaje šta znači čvrsti objekat u takvim okolnostima. Ponekad, život planinara može zavisiti od informacije, blizine ili opremljenosti  planinarskog doma. Osim toga postojanje čvrstog objekta na određenoj lokaciji omogućava  lakše i sigurnije organizovanje planinarskih tura i obilaske zanimljivih područija. 
Zbog svega toga dat je ovaj prikaz domova u Srbiji i Crnoj Gori.
Planinarski domovi, u našoj zemlji su većinom vlasništvo pojedinih pl. društava, koji manje ili više uspešno vode brigu o njima. Planinari u njima mogu dobiti smeštaj po vrlo povoljnim uslovima.   

U ovom prikazu dat je najveći deo planinarskih domova na našim prostorima. Prema nekim podacima ukupan broj domova i pl. kuća je oko 50.

Pri Planinarskom savezu Srbije postoji Komisija za domove, kojoj se možete obratiti za informacije u vezi istih.

Važno upozorenje: 

Veći deo informacija je dat na osnovu "Priloga Planinarskog glasnika", lista PSS-a, a zahvalnost za neke sveže podatke dugujemo i sajtu http://host.sezampro.yu/freebiking. Podaci su orijentacioni, jer je moguće je da je u međuvremenu došlo do nekih izmena. Molimo vas da pre polaska na put kontaktirate planinarska društva, vlasnike domova koje ste zainteresovani da posetite!!!

Planinarska društva koja žele da objavimo podatke o njihovim domovima mogu nas obavestiti preko Email-a. Takodje pozivamo sve koji mogu da dopune informacije o navedenim domovima da nas obaveste.

Početna strana