Planina Bukovi 15.-17.februara 2002.

Pošto je bio praznik polazak pomeren za petak 15.2. putničkim vozom u 11.30č do žel.stajališta Samari na pruzi Valjevo-Kosjerić. Uspon kolskim putem do prevoja pod Drenovačkim Kikom. Posle pronalaženja pogodnog meta za logor podignuti šatori. Noćenje sa temp. oko -2°S. Učestvovalo 19 polaznika, dva Instruktora iz AOB, instruktori Škole  i šest pomoćnika instruktora.

Obrađeno gradivo: nalaženje pogodnog mesta za logor sa blizinom izvora, postavljanje logora, pravilno montiranje raznih vrsta dereza, upoznavanje sa cepinom, osobine i primena, vezivanje cepina za prsni pojas, prečanje snežne padine sa cepinom i derezama u svim pravcima, penjanje i silazak sa cepinom i derezama, vežbe zaustavljanja padova sa cepinom, izrada improvizovanog skloništa u šumskom pojasu od raspoloživog materijala.

Noć je bila vrlo hladna, ujutro u nedelju temp. oko -5°S, a dan je počeo sa maglom, koja se kasnije pretvorila u kiša pa nas je ovo primorale da se vratimo u Bgd.

>> Malo žel. stajalšste je oživelo. Stigli su visokogorci. Posle podešavanja opreme kretoše... >> ...šefe na koju stranu ?... >> ...uzbrdo, tamo gde ima bar malo snega za vežbe.
>> Uh, gde sam stavio prusike ! >> Instruktor pokazuje upotrebu cepina za zaustavljanje pri padu... >> ... jer u slučaju proklizavanja, on nas spasava.

>> Ahhh, moja rebra !

>> Jao, to je onaj dosadni matorac sa pištaljkom.

>> Do vidjenja planino,vratićemo se.