Архива
Актуелно

  Кадетско првенство Београда

  20. 03. 2021.

  Планинарски спортски клуб “Победа”

  у сарадњи са Оријентиринг савезом Београда

  вас позива на

  КАДЕТСКО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА У ОРИЈЕНТРИНГУ ЗА 2021. ГОДИНУ

  Београд – Коњарник,

  Недеља 21.03.2021.

  11h

  - спринт дистанца -

   

  БИЛТЕН бр. 2


  Победина школа оријентације 2021

  20. 12. 2020.

  Програм можете преузети са следећег линка:

  Програм школе оријентације 2021

   


  Оријентиринг у доба Короне – Кадетско првенство Београда 2020.

  10. 12. 2020.

  Такмичење је одржано на новој карти Коњарник 1 коју је урадио Алекса Банковић. Кадетско првенство Београда планирано је још за 15. март 2020. али је због Ковид ситуације одложено за 14.11.2020. До самог дана одржавања такмичења било је неизвесно да ли ће бити и одржано због актуелне здравствене ситуације. Ипак, уз сва потребна одобрења и све прописане мере заштите, успели смо да реализујемо и ово наше такмичење.

  Стазе је планирао Бојан Комарчевић, контролу карте и стаза урадио је контролор Сава Лазић а наш стандардни организациони тим овог пута редукован због Ковид ситуације успешно је реализовао комплетно такмичење. На такмичењу није било струје јер школа није имала одобрење да нам пружи подршку. Тим су чинили: Алекса Банковић, Јован Јуришевић, Снежана и Наташа Тодосић, Јелена и Душан Бабић, Срђан и Душан Марковић, Владан Вујаклија и Димитрије Анџић за компјутером уз свесрдну помоћ контролора Саве Лазића.

  Због здравствене ситуације није било класичног проглашења победника али су медаље подељене победницима одмах по завршетку трке ( прва 3 места у свакој категорији).

  Такмичари ПСК Победа освојили су 15 медаља:

  8 златних: Ж12 Дорис Николић, М12 Павле Тркуља, Ж14 Искра Мацановић, Ж16 Робин Николић (дели прво место са још једном такмичарком из другог клуба),

  М21Е Марко Грујић, М35 Дејан Николић, Ж70 Мирјана Милачић Бајић и у рекреативној категорији Димитрије Михајловић.

  3 сребрне: М21Е Душан Марковић, М21А Никола Стајић, М45 Радосав Јоцић.

  4 бронзане: Ж18 Ана Прусац, М18 Димитрије Анџић, М21Е Слободан Ивковић, Ж35 Јелена Николић.

  Похвале за Дорис, Павла, Искру, Робин и за мушку елиту, Марка, Душана и Слобу где смо узели све 3 медаље.

   


  39. МЕМОРИЈАЛ „ЧИКА ДУШКО ЈОВАНОВИЋ“ 31.10. – 01.11.2020.

  11. 11. 2020.

  Такмичење које се одржава у част великог прегаоца на развоју спортског васпитања и културе у земљи, 39. меморијал с његовим именом – „Чика Душко Јовановић“ одржан је ове године под неповољним условима због пандемије изазване Kовидом-19. Предузевши неопходна прилагођавања, организатор ПСК „Победа“ није прекинуо традицију. Дводневно такмичење бодовало се за Првенство Србије у спринт штафетама (први дан), те за светску ранг листу и Оријентиринг лигу Србије (други дан), и дало је своје победнике.

  Први дан такмичења одржан је у насељу Браћа Јерковић у Београду. Трка се бодовала за Првенство Србије у спринт штафетама. Трку је успешно завршило 56 штафета од укупно 70 пријављених, из 12 оријентиринг и планинарских спортских клубова док 14 није стартовало. Штафете млађих и старијих пионира, кадета, јуниора, млађих и старијих ветерана биле су двочлане, док су сениорске штафете биле су трочлане. Најбољи су били: Ива Пурић и Филип Танчев, Јањић Софија и Антонио Дамњановић, Сенка Ранковић и Немања Васиљевић, Наталија Татић и Михаило Гламочлија, Ирина Јухас и Дејан Паламаревић, Мирела и Срђан Марковић, а најбоља сениорска штафета из ПСК „Победа“: Душан Марковић, Робин и Дејан Николић.

  Медаље су подељене без свечане церемоније, из здравствено-безбедносних разлога и због избегавања окупљања.

  Старт штафета

  Са контролором

  Други дан такмичења одржан је на теренима фарме Бела Река код Деспотовца. Трка се бодовала за светску ранг листу и за Оријентиринг лигу Србије.

  Рано новембарско јутро није обећавало сунце. Ипак нас је обрадовало на самом почетку трке и било са нама све до одласка из шуме.

  На стази је било 127 такмичара од укупно 149 пријављених, из 10 оријентиринг и планинарских спортских клубова. Такмичари који су завршавали трку, долазили су уморни али и насмејани. Задовољство после лепе трке је огромно. Технички захтевне стазе средњих дистанци биле су врло изазовне и инспиративне.

  Најбољи у млађим категоријама били су такмичари из клубова „Победа“, „Челик“, „Стражилово“, „Јасеница“, „Магиц Мап“ и ДИФ, а у елитним категоријама најбољи су били: Сава Лазић из клуба „Параћин“, Душан Марковић из „Победе“, Жељко Ћорић из „Челика“, Драгана Докмановић „Магиц Мап“, Марија Ковачевић „Јасеница“ и Слађана Пераћ из клуба ДИФ.

  И овог пута медаље су подељене победницима без церемоније проглашења.

  Овај оријентиринг викенд улепшао нам је скори крај сезоне такмичења.

  Резултате такмичења можете да погледате овде

   


  Првенство Србије у оријентирингу 2020. на средњим дистанцама

  15. 10. 2020.

  У суботу 26. септембра одржано је Првенство Србије у оријентирингу за 2020. на теренима Равне Горе. Равна Гора је један од омиљених терена оријентираца. Скупило се преко 200 такмичара и поред ситуације изазване Ковид вирусом. Трка је била одлично организована, стазе одлично испланиране, сви такмичари завршили су своје стазе и није било ни једне примедбе организатору ни за стазе ни за организацију. Време нам је ишло на руку, од ујутру је сијало сунце а слаба киша током 15так минута само је навлажила терен али није умањила задовољство такмичара.

  Такмичари Победе овог дана такмичења освојили су 8 медаља:
  2 златне: М18 Димитрије Анџић, Ж70 Мирјана Милачић Бајић
  4 сребрне: Ж16 Робин Николић, Ж18 Миа Кртинић, М55 Душан Бабић, Опен Јована Анџић
  2 бронзана: М21 Марко Грујић, Ж55 Јарослава Оташевић


  Дан чистих планина 2020

  25. 09. 2020.

  ПСК “Победа” вас позива на планинарску акцију ПСС и ПСБ која ће се одржати на Рајцу 26. и 27.09.2020.

  ДАН ЧИСТИХ ПЛАНИНА
  ТРОФЕЈ БЕОГРАДА У ПЛАНИНАРСТВУ

  у оквиру које ће се одржати и оријентиринг такмичење Првенство Србије на средњој дистанци

  Билтен оријентиринг такмичења можете погледати овде


  Хроника трчања : Оријентиринг

  11. 07. 2020.

  Занимљив текст о оријентирингу који је написала такмичарка нашег клуба Јована Јанковић можете прочитати на следећем линку:

  Хроника трчања : Оријентиринг (Плезир магазин)


  Победина школа оријентације 2020

  03. 02. 2020.

  Програм можете преузети са следећег линка:

  Програм школе оријентације 2020


  БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО У ПЛАНИНАРСКОЈ ОРИЈЕНТАЦИЈИ – BMUMOC 2019

  21. 10. 2019.

  Od 11. do 13. oktobra na Igmanu se održalo Balkansko prvenstvo u planinarskoj orijentaciji (BMUMOC – Balcan Mountaineering Union’s Mountain Orienteering Competition). Na prvenstvu su učestovali takmičari iz Slovenije, Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, i Bosne i Hercegovine. Ukupno 80 takmičara u četiri kategorije (pioniri, juniori, seniori i veterani).

  Međunarodno planinarsko orijentaciono takmičenje, predstavlja smotru dostignuća, znanja, umeća, veština i pripremljenosti članova planinarskih saveza, koji su članovi Balkanske planinarske unije (BMU), za čitanje karata i korišćenje tehničkih sredstava za bezbedno kretanje u prirodi i za brzo snalaženje na nepoznatom terenu, posebno u planinskim predelima. Takmičari su pokazali svoje veštine i teorijska znanja koja se odnose na sportsku orijentaciju kao i na planinarstvo u celini. Takmičenje se odvijalo ekipno (od 3 do 5 takmičara po ekipi), podeljeno na dnevno i noćno rešavanje praktičnih zadataka i teorijskih zadataka.

  Ukupani plasman država na osnovu zbira bodova koje su osvojile ekipe:

  Srbija
  Slovenija
  Severna Makedonija
  Crna Gora
  Bosna i Hercegovina

  Od ukupno 6 ekipa koje su sačinjavale reprezentaciju, bilo je 6 članova Pobede, koji su ujedno i takmičari u orijentiringu.
  Detalje možete pogledati na sledećem linku:

  https://psbih.ba/zavrseno-balkansko-prvenstvo-u-planinarskoj-orijentaciji-bmumoc-2019


  Дан чистих планина 2019 – резултати

  21. 10. 2019.

   
  Резултати
   


  ПСК Победа
  Мачванска, 8
  Београд, Србија

  WWW e-mail
  Golijska Ledena