Извештај са оријентиринг такмичења 28. Меморијал чика Душка Јовановића, 2009.

Организатор ПД “Победа” Београд

Ово традиционално такмичење одржано је у периоду од 01-03.05.2009.


Првог дана, у Љигу, оријентирци су се такмичили у ноћном скор оријентирингу. Задатак је био да се пронађу све задате тачке на карти по сопственом редоследу у што краћем временском периоду.

Другог дана организовано је такмичење на средњим дистанцама на терену Чибутковице, територија општине Лазаревац и бодовало се за светску ранг листу и за првенство Србије у комбинацији.

Трећег дана одржано је такмичење на истом терену као и другог дана и то је било Првенство државе на дугим дистанцама.
Сва три дана имали смо нове карте терена.

Укупно је било пријављених 319 такмичара из 43 клуба у 27 категорија, из 6 земаља осим наше, од којих је било 33 страна такмичара, 14 такмичара рангираних са Р на светској ранг листи. Већина пријављених такмичара, 223 се пријавила за сва три дана такмичења.
Првог дана такмичења учествовало је и седамнаесторо деце из Љига а другог дана у Чибутковици учествовала је 21 трочлана екипа школске деце из околних села а највише из села Дудовица и Чибутковица у пратњи директора школе у Дудовици, наставника физичког и географије и 21 дете у пратњи једне учитељице.
Дечија трка организована је другог и трећег дана. Категорија Д10 имала је посебну карту са уцртаним контролама и размером 1:500.
Оба дана на дечијим тркама учествовало је по 19-оро деце.
Укупно, то је 421 такмичар.
Сва три дана били су погодни временски услови за такмичење.
По завршеном такмичарском делу, додељене су дипломе и медаље за прва три места у свим категоријама, награде наших спонзора за прва места у свим категоријама, медаље и новчане награде за првих 6 места за такмичење другог дана које се бодовало за светску ранг листу, дипломе и медаље за Првенство Србије на дугим дистанцама, дипломе и медаље школској деци из Љига, Дудовице и Чибутковице као и пригодне награде за најмлађе такмичаре у категоријама Д7 И Д10.

Једини проблем био је што нам СИ станице нису баш најбоље функционисале.

Снежана Тодосић
Комисија за оријентацију ПД “Победа” Београд

Leave a Reply