Kalendar MTB takmičenja
Biciklistički Savez Srbije je saopštio orjentacioni kalendar MTB takmičenja za tekuću sezonu. Možete ga pogledati i preuzeti u rubrici info.


Izdavanje licenci
Počelo je izdavanje ovogodišnjih licenci za MTB takmičare od strane BSS-a. Šta Vam je sve potrebno za vađenje licence možete saznati u rubrici info.


MTB pravilnik
Ovde smo postavili kopiju domaćeg MTB pravilnika - kodeksa ponašanja na stazi a i van nje. Informišite se o svemu tome, od tačnih naziva kategorija pa do načina bodovanja. Sugestije vezane za pravilnik krajnje su dobrodošle. Pravilnik preuzmite odavde.


Pridružite se!
Znamo da je broj ljudi zainteresovanih za MountainBike veliki i u stalnom porastu. Problem je njihova neinformisanost o svemu tome! Pridružite se timu, podelimo znanja i uspehe, i uživajmo zajedno u vožnji i prirodi!


 
   
 
WEB prijatelji

Nakon uspešnog organizovanja trećeg MTB Kupa Rajca, i velikog napretka u 2005. godini, MTB tim "Pobeda" dobio je poverenje tri velika planinarska društva - poverena mu je organizacija MTB trke u sklopu velike manifestacije pod nazivom "Planinarski Trofej Beograda". Pobedaši su preuzeli sve mere kako bi ovu trku digli na viši nivo, i pretvorili je u novo tradicionalno i kvalitetno takmičenje. Sama staza je veoma zanimljiva i dinamična, sa veoma brzim delovima, i raznovrsnim usponima. Dužina od 5180 metara i visinska razlika od 230 metara svrstavaju je u srednje naporne staze. Podlogu u najvišem procentu čine makadamski i šumski putevi, uz veoma malu asfaltnu deonicu. Nekoliko zahtevnijih skretanja i strmih šikana nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Za razliku od Rajačke staze, Avala se odlikuje kvalitetnim i ravnim putevima, što omogućava postizanje visokih brzina, i dosta mesta pogodnih za preticanje.

Pogledajte i dodatne informacije: (PROPOZICIJE - 27.05.2006.)

  • - Detaljan tehnički opis staze, po kontrolnim tačkama

  • - Precizno prikazan raspored uspona i spusteva

Design by SVIM @ 2005