RSS vesti


Web prijatelji:

Strana se učitava


Beograd, Srbija

Planinarski sportski klub "Pobeda" je najbrojniji planinarski klub u Srbiji sa preko 2500 članova i najvećim brojem akcija i pohoda. Osnovne aktivnosti kluba su: planinarenje, pešačenje, treking, sportska orijentacija, alpinizam, i nadasve druženje sa ljudima raznih profesija, nacionalnosti, koje sve povezuje humanost i ljubav prema prirodi.
------
Sve informacije i programi u vezi sa aktivnostima našeg kluba, objavljenih na ovom sajtu, namenjeni su samo članovima našeg kluba i članovima planinarskih organizacija učlanjenih u Planinarski savez Srbije.


KLUB PONOVO RADI


    Klub se vraća svojim redovnim aktivnostima uz obavezu poštovanja mera zaštite i prevencije zaraze koronavirusom. Zato svako ko dolazi u prostorije Kluba takođe mora poštovati propisane preporuke u okviru ublažavanja mera, u cilju vlastite zaštite i zaštite drugih.

#BudiOdgovoran i – Rado primljen si u društvo, znaj!

PSK "Pobeda" vas poziva na:

Sastanci se održavaju utorkom od 18č u prostorijama kluba u Mačvanskoj 8. Radno vreme kancelarije kluba pogledajte ..ovde.. 39. Memorijal "Čika Duško Jovanović" ... veza
link
Avala nedeljom ... veza Razmena planinarske opreme ... veza
Akcije u toku:

Najave akcija:


Najnoviji izveštaji:

Tara,Mokra Gora - 26 - 28. jun 2020.

Kamena gora i Sopotnica - 05 - 07. jun 2020.

Kablar - 31. maj 2020.

Saopštenja:

Popusti u INTERSPORT S TRGOVINA prodavnicama u Republici Srbiji
Pravo na popust ostvaruje član PSK POBEDA, koji uz člansku karticu PSS i plaćene članarine za tekuću godinu priloži i neki od identifikacionih dokumenata (lična karta, pasoš, vozačka dozvola). >>>

Orijentiring
Uspesi srpskog orijentiringa ... link

Popusti u Beosportu
Članovi Planinarskog kluba "Pobeda" u Beosportovim prodavnicama u Srbiji, koji na uvid pokažu planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom (markicom) za tekuću godinu, ostvaruju sledeće pogodnosti prilikom kupovine:  

YU Mountain mailing lista
Ako želite da budete u toku svih planinarskih zbivanja, prijavite se na YU Mountain mailing listu. Uputstvo o ovome možete videti ako kliknete na strelicu.  

06. 07. 2020.
ORIJENTIRING, ŠTA JE TO?
Članica Pobedinog orijentiring tima piše o zanimljivom sportu, koji zahteva i podstiče strateške sposobnosti takmičara u akciji na otvorenom. Članak Jelene Janković možete pročitati na linku ispod.
Preko dvadeset godina PSK Pobeda tradicionalno organizuje školu orijentiringa u februaru, a o aktivnostima orijentiring tima možete se obavestiti preko stranice za orijentiring na sajtu Pobede.
Pobeda je odnegovala mnoge vrhunske orijentiring takmičare. 

03. 07. 2020.
Tara, Mokra Gora, 26.06 - 28.06.2020. Vodič Milan Lončar, foto-priča Marije Petrović
 

29. 06. 2020.
Prerasti kanjona Vratne
Akcija "Prerasti kanjona Vratne" uspešno je izvedena 17.06.2020 a fotografije možete pogledati ovde: 

Veliki put u Francusku, obaveštenje:
Na osnovu preporuka Kriznog štaba za suzbijanje epidemije u našoj zemlji i Beogradu i na osnovu trenutnih preporuka EU vezanih za praćenje pandemije u Evropi i svetu, Veliki put u Francusku se otkazuje, odnosno, odlaže za septembar 2021. godine. Zbog lične zdravstvene bezbednosti i zaštite grupe i pojedinaca, takođe se otkazuje i sastanak grupe za Francusku, planiran za četvrtak, 02.07.2020, u 18 h. Povraćaj uplaćenih akontacija može se podići u četvrtak, 18-19.30 h, u prostorijama PSK Pobeda i svakog utorka od 18-18.30 h, ili u nekom drugom terminu, uz prethodni dogovor sa vodičem.
Vođstvo puta.

25. 06. 2020.
Orijentiring - Uspesi
U vreme vikenda, 13-14.juna otvorena je takmičarska sezona posle karantina izazvanog virusom Kovid 19. Prvog dana održano je prvenstvo Beograda u miks štafetama na terenu Novog Beograda u blokovima 70 i 70a. Takmičarski centar je bio u školi „20. Oktobar“. Drugoga dana je bilo Pionirsko prvenstvo Beograda na terenu Cerak vinograda. Takmičarski centar je bio u školi „Ujedinjene nacije“. Više... 

24. 06. 2020.
I ZLATO I SREBRO I BRONZA
Prvo planinarsko takmičenje u trekingu posle uvođenja vanrednog stanja bilo je u okviru Vojvođanske treking lige, a našem klubu donelo je čak tri medalje. Zlato je osvojio Slavko Panić, na srednjoj stazi u kategoriji seniora, prešavši 28 km i savladavši uspon od 940 m za 2:33:54. Jeleni Kovačević pripalo je srebro na istoj stazi u kategoriji veteranki, a stazu je prešla za 5:15:39. Miodrag Bogdanović osvojio je bronzu u kategoriji starijih veterana na velikoj stazi – prešavši 43 km i savladavši uspon od 1240 m za 6:56:48. Više... 

16. 06. 2020.
Kamena gora i Sopotnica, 05.06 - 07.06. 2020. Vodič Milan Lončar, foto-priča Marije Petrović.
 

02. 06. 2020.
Borački krš, 23.05.2020. Vodič Milan Lončar, foto-priča Marije Petrović
 

28. 05. 2020.
Najviši vrhovi Korzike i Sardinije
Sastanak prijavljenih planinara za akciju "najviši vrhovi Korzike i Sardinije" biće održan 03.06.2020. u 18h u prostorijama kluba
V. Matković

06. 05. 2020.
TRENINZI ZA PLANINARE
Obaveštvamo vas da PSK Pobeda poštuje Instrukcije Vlade Srbije, Ministarstva omladine i sporta i Planinarskog saveza Srbije i omogućava planinarima, posebno takmičarima u svim planinarskim disciplinama i orijentiringu, treninge na našim sportskim terenima – na 200 km markiranih staza na Rajcu. Treninzi se mogu izvoditi individualno ili u grupama do devet članova i jednog sportskog stručnjaka, uz jasno sprovođenje zdravstveno-higijenskih mera koje je propisao Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti covid-19. Za više detalja kliknite ovde: 

22. 04. 2020.
Youtube kanal Pobede
Planinarsko sportski klub POBEDA otvorio je svoj Youtube kanal. U trenutku kada smo sprečeni da se bavimo klupskim aktivnostima video sadržaji je način da se vratimo planinama, prirodi i negovanju zdravih navika, a kanal ćemo sa žarom nastaviti da negujemo unosom novih video materijala čim ponovo krenemo u planinarske akcije. #OstaniKodKuće i poseti Pobedin Youtube kanal klikom ovde: 

20. 03. 2020.
Rezultati prvog kola planinskog trčanja, Čortanovci
Muškarci apsolutna kategorija:
1. mesto Srdjan Mate (Psk Pobeda)
2. mesto Slavko Panic (Psk Pobeda)
Žene, apsolutna kategorija:
1. mesto Ivana Zivkovic (Psk Pobeda)
Ekipno 1. mesto ubedljivih 245 bodova PSK POBEDA
Fotografije i video možete pogledati ovde: 

17. 03. 2020.
Prerasti Vratne
Nažalost odlaže se akcija Prerasti Vratne.
Učesnici akcije treba da se jave vođi oko daljeg dogovora.
Vlada Matković

16. 03. 2020.
Informacija u vezi uplata za naredne akcije:
Poštovani planinari,
UO planinarskog sportskog kluba Pobeda je u skladu sa odlukom Vlade Srbije o uvođenju vanrednog stanja privremeno otkazao sve akcije iz kalendara aktivnosti našeg Kluba do okončanja vanrednog stanja. Planinarske akcije za koje ste već izvršili uplatu akontacije, a treba da se izvedu u toku trajanja vanrednog stanja, takođe se otkazuju ili odlažu za neke druge termine kada kriza prođe. Uplata ze te akcije će u dogovoru sa vodičima biti vraćena ili zabeležena za odloženi termin ili neku drugu akciju koju vodi taj vodič. Što se tiče inostranih akcija i akcija za koje su već izvršene uplate rezervacija smeštaja, prevoza i drugih usluga, postupiće se u skladu sa uputstvima nadležnih ministarstava naše države i država u koje se putuje. Ostale informacije u vezi sa navedenim akcijama možete dobiti kod vaših vodiča.
UO PSK Pobeda

27. 02. 2020.
Najviši vrhovi Korzike i Sardinije
Sastanak prijavljenih planinara za akciju "najviši vrhovi Korzike i Sardinije" biće održan
11.03.2020. u 18h u prostorijama kluba
V. Matković