RSS vesti


Web prijatelji:

 Početna strana
Strana se učitava


Dinara, Sinjal(1831m), Kamešnica(1865m)
30. april - 03. maj 2020.Четвртак 30.4. - полазак из Скерлићеве улице у 20:00, са паркинга код Београдске арене у 20:20

План пута: Београд - Шид - Окучани - Градишка - Бања Лука - Кључ - Б. Петровац - Б. Грахово - Книн
Петак 1.5. - Долазак у Книн око 6 часова ујутру, пауза за кафу и доручак, после паузе крећемо према подножју Динаре. Превозом идемо макаданским путем до места одакле креће маркирана планинарска стаза према Самограду испод којег почиње новоизграђена ферата на Динари. Ферата излази испод планинарског склоништа код којег ћемо се одморити по изалску из ферате. Од склоништа, после паузе, настављамо према највишем врху Хрватске, Сињалу (1831m), после краће паузе силазак настављамо према подинарју према засеоку Мирковић такозваном јогурт стазом.
У Мирковићима нас чека превоз којим настављамо пут према Босанском Грахову и селу Нуглашица где ћемо бити смештени.
Статистика дана: Укупна висинска разлика је око 1100 метара од чега је ферате око 750 метара.
За ово ће нам требати око 10 сати за успон и силазак.
Субота 2.5. - Устајање у 6 сати, паковање и доручак, у 6:45 полазак према планини Камешници која је дио масива Динаре. Превозом идемо до превоја Вагањ до висине од 1140м. Један мањи део пута идемо макадамом.Целодневна пешачка тура једним од најлепших гребена на Балкану. Са једне стране је Ливањско поље највеће крашко поље на свету а са друге стране поглед нам се пружа према Јадранском мору и Далмацији. У току дана прећи ћемо преко неколико врхова а највиши је врх Коњ са 1856м. Ту су још врхови Камешница 1809м, Гарјата 1773м, Бурњача 1770м. У току дана паузе ћемо правити поред планинарских кућа и склоништа којих има неколико на планираној траси. Планирани долазак у село Подградина 730м где је и крај стазе и где ће нас чекати превоз је у поподневним часовима. Долазак у смештај око 19 часова. Вечера и дружење. Статистика дана - Успона око1 800м и силаска око 1850м. Дужина стазе 20км.


Недеља 3.5.Устајање у 6. Паковање. У 7 сати полазак ко жели на пешачку кружну туру у дужини од 4км. Повратак у смештај. Доручак. Полазак за Београд у 10 сати са паузом у селу Ресановци где ћемо обићи пећину Леденицу.
Опрема: Ферата комплет, кацига, појас, мали ранац, гардедорба прилагођена годишњем добу...
Напомена: На акцији сви пријављени учествују на сопствену одговорност. Сви пријављени морају имати претходно искуство у кретању осигураним планинарским стазама (фератама). Водич задржава право измене плана у случају непредвиђених околности. Број учесника на акцији је ограничен.
Смештај: - У сеоском домаћинству у селу Нуглашица у двокреветним собама и брвнари са више кревета.
Цена:Цена превоза комбијем од 8 места и путног осигрурања је 100 евра. Цена ноћења је 7,5 евра за ноћ у кући и 5 евра у брвнари.
Исхрана: У сопственој режији, у сеоском домаћинству и у ресторану. Пријаве: Уз аконтацију од 70 евра у динарској противвредности на дан уплате до 20. 4. 2020. Уз привају доставити број пасоша, број планиарске легитимације, име клуб и датум рођења.
Водич: Ковљенић Зоран - Соко МБ 427
Позиви од 17:00 до 20:30, СМС поруке од 10:00 до 20:30.
За Победу:
најаву поставила Пауна Обрадовић