RSS vesti


Web prijatelji:

 Početna strana
Strana se učitava


Bukulja (696m) - kružna staza oko dva jezera
27. jun 2020.27.06.7:00 – Polazak iz Skerlićeve ulice (ulica ispod Narodne biblioteke i hrama Sv. Save). Vožnja autoputem Beograd-Niš, preko Mladenovca, do Aranđelovca i jezera Garaši.
9:00 - Polazak na pešačku turu: jezero Garaši (400 m) – Bukuljsko jezero – Cerovita jaruga – vrh Bukulje (696 m) – park Bukovičke banje. Staza spada u srednje teške staze. Okvirno vreme pešačenja je 6 sati. Visinska razlika je oko 670 m. Dužina staze je oko 18 km.
15:00 – Slobodno vreme za razgledanje Bukovičke banje i Aranđelovca.
17:00 - Polazak za Beograd.
19:00 – Dolazak u Beograd.

CENA:CENA: 1200 din. (bus); 1400 din. (minibus)

Prijava se prihvata samo uz uplaćenu akontaciju. Po uplati akontacije, odustajanje je moguće samo uz zamenu.
Vodič:Vodič: Nenad Andrić (M.B. 673), tel. 0641833409; mejl nenad.andric@futura.edu.rs

Napomena:Napomena:
Poneti odgovarajuću planinarsku obuću, odeću za ovo doba godine, kabanicu, vodu, hranu i planinarsku knjižicu overenu za tekuću godinu. Vodič zadržava pravo da, u skladu sa Pravilnikom o izvođenju planinarskih akcija PSS, izmeni plan radi bezbednosti učesnika.

Akcija startuje od brane na Garaškom jezeru (400 m). Do početka markirane planinarske staze dolazimo hodajući obalom Garaškog jezera, sa koga se pružaju prelepi prizori. Na putu do Bukuljskog jezera (Crvene bare) potrebno je preći jedan nezgodan deo u šumi (zbog nagomilanog, posečenog granja) gde nema markacije. Na tom potezu potreban je oprez, ali nije problem savladati tu deonicu. Bukuljsko jezero je dosta manje od Garaškog, ali veoma lepo. Tu se nalazi izvor pijaće vode. Potom odlazimo do Cerovite jaruge, koja je dobila naziv po stablima cera. I tu postoji izvor pitke vode. Od jaruge se penjemo šumskim stazama na vrh Bukulje (696 m) i na osmatračnicu sa koje se, kao na dlanu, vidi ceo Aranđelovac, ali i obližnji Venčac i Rudnik, kao i Vaganski i Kruševički vis, a u daljini Kosmaj i Avala. Zatim se stazom zdravlja spuštamo u park Bukovičke banje, čime završavamo ovu interesantnu akciju.

Više o turi na linku: http://planine.net/srbija/centralna-srbija/bukulja-bukuljsko-i-garasko-jezero/
За Победу:
најаву поставила Пауна Обрадовић